lauantai 9. maaliskuuta 2013

Simpukkapasta

Tätä pastaa syödessään mieheni sanoi minulle "onneks mä oon tavannut sut, koska teet niin herkullista ruokaa" (muun muassa, kuulemma:)). Niin hyvää tämä nopeasti valmistuva pasta on.

Vongoli- ja sydänsimpukkapasta


Sinisimpukkapasta

kahdelle

300-750 grammaa simpukoita (Käytin 150 grammaa sydänsimpukoita ja 150 grammaa vongoleita. Sinisimpukkapastassa on 750 g sinisimpukoita, niiden kuoret painavat suhteessa enemmän kuin pienten simpukoiden)
voita ja oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
punainen chilipalko siemenet poistettuna
1 dl kuivaa valkoviiniä (käytin raskalaista La Sancive Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie)
noin 2 dl lehtipersiljasilppua
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
noin 1 dl raastettua parmesanjuustoa
1 pkt Pasta Factoryn spagettia (tai muuta, mutta tämä on parasta)
suolaa

Laita suolattu vesi kiehumaan pastaa varten.
Kuumenna oliiviöljy+voi seos kannellisessa matalassa kattilassa tai pannussa. Lisää lämmenneeseen rasvaseokseen hienonnettu valkosipuli sekä chili. Kun ne ovat pehmenneet lisää simpukat ja valkoviini. Sulje kansi ja odota muutama minuutti (noin 3 min pienissä simpukoissa ja noin 5 min sinisimpukoissa). Laita spagetti kiehuvaan veteen ja keitä minuutti. Poista sulkeutuneet simpukat, valuta kypsä spagetti, lisää se joukkoon. Sekoita. Lisää joukkoon sitruunankuori, -mehu ja lehtipersilja. Sekoita. Tarjoile parmesanjuustoraasteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti