Tiukan mustapippurinen ja voimakas kastike sopii hyvin miedon ja makean ravunlihan kanssa ilman, että ravun maku tukahtuu. Mustapippurikastiketta voi valmistaa muidenkin lihojen kaveriksi. Esimerkiksi nuijitut naudanfileesuikaleet ja broileripalat sopivat hyvin mustapippurikastikkeeseen. Tässä kastikeessa on tarpeeksi mustapippuria, eikä se ole samanlaista kuin lähikiinalaisen lähinnä tummalta soijalta ja osterikastikkeelta maistuva maizenapuuro.
Mustapippuritaskurapu
kolmelle
yksi noin kilon painoinen taskurapu
30 grammaa mustapippureita morttelissa murskattuna
0,5 dl rypsi- tai maapähkinäöljyä
50 grammaa voita
1,5 dl shalottisipuleita silputtuna
1 dl valkosipulinkynsiä silputtuna
0,5 dl osterikastiketta
2 tl soijakastiketta
2 tl tummaa soijakastiketta
4 tl shaoshing riisiviiniä
2 tl sokeria
3 dl vettä
1 rkl maizenaa
hienonnettua kevätsipulia, punaista chiliä ja korianterin lehtiä koristeluun
tarjoile riisin kanssa
Perkaa rapu osiin kuten täällä. Kilpi, sakset murskattuna ja jalat neljässä osassa. Sekoita maizena tilkkaan vettä. Paahda mustapippuria öljyssä ja nosta se syrjään. Varo voimakasta mustapippurihöyryä!
Lisää öljy wokkiin ja lisää valkosipuli sekä shalottisipulit. Wokkaa noin minuutti. Lisää mustapippuri ja deglaseeraa riisiviinillä. Lisää vesi, osterikastike, soijakastikkeet ja sokeri. Laske lämpöä. Lisää ravunpalat. Anna niiden lämmetä. Lisää maizenasuuruste ja voi. Koristele ja tarjoile riisin kanssa.
Lähde: Huffingtonpost
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti